Kapalı ya da insan kullanımına açık olan herhangi bir ortamın, zararlı gazlardan, uçucu maddelerden, kirli hava faktörlerinden ve daha birçok maddeden arındırılması, sonrasında ise temiz havayla beslenmesi konusunda kullanılan sistemlere havalandırma sistemleri adı verilmektedir.
Havalandırma Sistemleri Ne İşe Yarar?
Havalandırma sistemlerinin genel olarak görevleri ortamın hava sirkülasyonunun yapılmasıdır.
- Sürekli taze hava sağlamak,
- Ortamın havasını yenilemek,
- Yangın ve patlama gibi durumları ortadan kaldırmak,
- Kirleticilerin seyreltilmesi,
- Pis kokuların giderilmesi gerekmektedir.
Hangi Sektörler için Uygundur?
Her sektörde kurumsal ya da bireysel olarak tercih edebileceğiniz havalandırma sistemleri, mühendis etiğine uygun olarak üretilmekte ve her alandaki ihtiyacı karşılamaktadır. Havalandırma sistemleri, küçük işletmelerden endüstriyel üretim tesislerine kadar her yerde kullanılabilmektedir.
Bu nedenle her zaman en iyi koşullarda hizmet alabileceğiniz kalitede üretim yapan, sektörünüze en uygun tesisi kurabilecek firmalardan destek almalısınız.
Havalandırma Nasıl Yapılmalıdır?
Ortak kullanım alanlarında ve kapalı kalan mekanlarda havalandırma yapılmazsa, bu alanlarda yaşamak imkansız hale gelir. Bu durumlar için profesyonel havalandırma sistemleri kullanılır.
Bir ortamda bulunması gereken hava miktarı, mekanın hacmine, kullanım şekline ve sürekli bulunan insan sayısına göre değişir. Bu nedenle her ihtimal göz önünde bulundurularak, havalandırma için en ideal proje hazırlanır.
Havalandırma gereksinimine göre belirlenecek olan havalandırma seçenekleri, her zaman en iyi şekilde düşünülerek yapılır. Çünkü bir spor salonu ile bir restoranın havalandırma ihtiyaçları aynı olmayacaktır.
Mutfak ve Tuvaletler
Mekandaki mutfak ve tuvaletlerin havalandırmaları da farklı sistemler kullanılarak yapılacaktır. Bu nedenle havalandırma sistemi kurulacak olan mekana, öncelikle bir keşif yapılarak durum analizi sonrası uygun olan havalandırma sistemi kurulur.